GreekEnglish (UK)

Δωμάτια στην παραλια της Αιγιαλης[φωκιοτρυπα]

Τοποθεσία

egiali

Ένα ιδιαίτερο μέρος που δεν το συναντά κανείς συχνά, ένας απόλυτος συνδυασμός φύσης, θάλασσας-παραλιας, ενέργειας, σε μία από πιο όμορφες και ζεστές γωνίες του νησιού.

Υπηρεσίες

Όλα  τα δωμάτια έχουν όμορφη θέα , είτε στον κήπο  , είτε στη θάλασσα   . Το κτίριο είναι παραδοσιακό κυκλαδίτικο με πλούσιο κήπο, 50 μέτρα από την παραλία .

Επιπλέον τα δωμάτια έχουν

  • Ατομικό μπάνιο
  • Ατομικό μπαλκόνι
  • Ψυγείο
  • Κλιματισμό
  • Ίντερνετ 

Υπάρχουν και δωμάτια - στούντιο  με κουζίνα.

Ο δρόμος για τα αυτοκίνητα σταματα 180 μ από το οίκημα. Εκεί διατίθεται ιδιωτικός χώρος parking.

50μ από την κεντρική παραλία της Αιγιάλης.

400μ από το κέντρο της Αιγιάλης.

 

 

Προτάσεις - εκδρομές

amorgos-mylosΜπορούμε να σας προτείνουμε η να σχεδιάσουμε για εσάς την εκδρομή που επιθυμείτε,για μια μικρή βόλτα η πιο μακρινή,ανάλογα με την διάθεση που έχετε.

Αν έχετε ενδιαφέρον με την αρχαιότερη ιστορία του νησιού,μπορείτε να επισκεφτείτε τις αρχαίες πόλεις του νησιού.

Επίσης ανάλογα την περίοδο που θα επισκεφθείτε μπορείτε να δειτε αλώνισμα,από το οποίο βγαίνει η φάβα με παραδοσιακό τρόπο,το μάζεμα των σταφυλιών ,το πάτημα σε παραδοσιακό λιοτρίβι,πως βγαίνει το κρασί,το μάζεμα των ελιών από τους κάτοικους και την διαδικασία σε λάδι.

Υπάρχουν πολλοί ανεμόμυλοι,οι οποίοι πλέον δεν λειτουργούν ,όμως μπορεί κάποιος να τους δει από κοντά ,και να δει τον τρόπο και την τεχνική που δούλευαν για να αλεσουν το σιτάρι και το κριθάρι των ανθρώπων την παλαιότερη εποχή.

Επίσης μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί ένα παραδοσιακό περιβόλι,με τον παλιό τρόπο,όλα χειροποίητα,φύτεμα-πότισμα ,μάζεμα, ο τρόπος διαδικασίας του. Φυσικά να δείτε ψαροκάικα όταν φεύγουν για ψάρεμα και όταν επιστρέφουν ,καθαρίζοντας τα δίχτυα με ψάρια -πέτρες του βυθού. και οτιδήποτε μικρές η μεγάλες λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν κάποιον κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του.

Άπειρα σημειώσει φωτογραφίσεις με καταπληκτικές οπτικές γωνίες. Ένα ακόμα γνώρισμα του νησιού,που κρατάει ανέπαφη την παράδοση ακόμη και σήμερα είναι τα πολλά και ζεστά πανηγύρια του .Ξεκινώντας από το απόπασχα μέχρι τον Οκτώβριο,υπάρχουν μικρά η μεγάλα πανηγύρια με φαγητό από την εκκλησιά και νησιωτικά βιολιά στο χωρίο που γιορτάζει. Ωραίο να τύχει κανείς σε καποιο από αυτά αλλά και αν όχι ο χρόνος γεμίζει πολύ ευχάριστα.

Χάρτης


Προβολή Pension Artemis Αιγιάλη σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

 

Σας ευχόμαστε καλός να έρθετε και καλά να περάσετε.

JoomSpirit